Villa Pietha
Antieke-tafels.com is een webshop van Villa Pietha, gespecialiseerd in Franse tafels.

Mijn naam is Pietha. Ik ben opgegroeid op een boerderij. In een grote familie en tussen de koeien. Er was altijd wel een vergeten hoekje waar ik lekker mijn gang kon gaan: een kapotte kippenkooi, een oud busje of een hoekje in de stal. Ik was altijd in de weer om het gezellig te maken. Met een oude stoel van mijn oma, of een gevonden tafeltje. De kippenkooi werd omgetoverd tot prachtige woonkamer en het busje werd een eetkamer met als tafelkleed een oude bruidsjurk. Mijn vader was een sjachelaar: hij ging alle vuilnisbelten af op zoek naar spullen die hij nog kon gebruiken. En ik ging mee. Fantastisch was dat. Mooi servies, potten, meubels… en alles wat hij uiteindelijk niet kon gebruiken, mocht ik hebben.

 

Daar is mijn liefde voor oude spullen ontstaan: het van niets iets maken, het een tweede leven geven van meubels die eigenlijk afgeschreven zijn, het zien van schoonheid waar iemand anders denkt: rotzooi. Heerlijk. Jarenlang heeft dit geen plekje gehad in mijn leven. Ik groeide op, werd volwassen en er werd me op het hart gedrukt ‘’om toch echt iets te gaan doen waar je geld mee verdient.’’’

Tot dat mijn pasgeboren zoontje ernstig ziek werd. We zijn inmiddels een aantal jaar verder; gelukkig getrouwd en moeder van twee prachtige kinderen. Mijn zoontje wordt ernstig ziek en ik besloot te stoppen met werken. Hij wordt uiteindelijk weer helemaal beter, maar ik blijf thuis om voor hem te zorgen. Na een tijdje begint het weer te kriebelen: ik moet iets doen wat ik écht leuk vind. Ik ga een opleiding tot binnenhuisarchitecte doen en de droom om een eigen winkel te beginnen is geboren.

Waar een andere man dit een belachelijk idee vindt en er niet aan durft te beginnen, is mijn man Harrie kritisch, maar enthousiast. Hij stimuleert me, laat me helemaal los gaan qua ideeën. En hij schrijft vervolgens het ondernemingsplan, rekent alles door en is verantwoordelijk voor het zakelijke en financiële gedeelte. We zoeken een ruimte, ik ga op inkoop en we gaan aan de slag: een cadeauwinkel met wat kleine meubels is geboren. Al snel groeit dit uit tot een winkel met brocante en antiek. We gaan samen op zoek naar mooi brocante en antieke tafels. Onze spullen worden steeds mooier en we blijken ook zakelijk een goed team: ik de creatieve kant en hij de zakelijke kant. We hebben nooit ruzie (behalve als we samen tafels moeten sjouwen).

Na 10 jaar besluit ik dat het tijd is voor iets anders en we verkopen onze winkel. Ik ga iets compleet anders doen. Maar het bloed kruipt waar het niet kruipen kan en elke vakantie ga ik weer op zoek naar handelaren, winkels en markten. Ik moet weer aan de slag. En besluit een webshop te starten met een loods. Niet meer elke dag in de winkel, maar wel het zoeken, opknappen en verkopen van de mooiste meubels. Beste van twee werelden, als je het mij vraagt.

En dat is wat we nu doen. We zoeken samen in Frankrijk en Zweden naar de mooiste meubels. Ik hou van dat stoere, dat rauwe, dat sleetse. We richten ons vooral op lange leeftafels: om lekker aan te borrelen, te eten, te spelen en te werken met het hele gezin. De taakverdeling is als vanouds: Ik zoek de meubels en knap ze op. Harrie spreekt alle talen dus doet de onderhandeling, het contact met handelaren en de nodige grapjes. Het is echt iets van ons samen geworden: er gaat geen dag voorbij dat we het niet over de loods hebben. We vinden het fantastisch om de mooiste meubels voor jou op de kop te tikken, om ze een tweede leven te geven. Ze zijn inmiddels zo schaars in Nederland dat het voor ons een extra kick is als we weer een prachtexemplaar op te kop tikken. En om ze dan bij jou in huis te zien staan is echt de kers op de taart.

Naast deze webshop is onze loods in Boxtel elke zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Je bent van harte welkom om te komen kijken en de sfeer te proeven. Heb je nog vragen? Stuur ons een berichtje en we reageren z.s.m.

We hopen je snel te mogen verwelkomen in onze loods!

Contact opnemen